Ukupno slučajeva
522 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Peta "Primavera" od 19. do 22. marta

Prestižni Internacionalni festival klasične muzike „Primavera“ biće održan po peti put od 19. do 22. marta u Etno-selu „Stanišići“. Kao i prethodnih godina, organizator „Primavere“ je Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“.

BIJELJINA

Takmičarski dio Festivala biće održan u osam disciplina: klavir, klavirski duo, flauta, gitara, solo pjevanje, harmonika, violina i solfeđo, a izvođenja će vrednovati međunarodni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika.

Tokom tri festivalska dana ljubitelje klasične muzike očekuju i koncerti pobjednika koji će biti održavani u večernjim časovima, po završetku takmičenja.

Ove godine u disciplini klavir solo za pobjednike u šest kategorija obezbijeđena je nagrada „JA SAM UČENIK ŠKOLE" - poklon pianino „Feurich model F122" u vrijednosti od 11.000 KM, koju će dobiti škola koju učenik predstavlja.

„Primavera" je među festivalima sa najvećim brojem takmičara u BiH i regionu, a broj prijavljenih iz godine u godinu raste.

U 2019. godini 470 mladih umjetnika iz 79 muzičkih škola i akademija iz BiH, zemalja regiona i Evrope imalo je priliku da svoja znanja i muzičko umijeće predstavi u Bijeljini.

Kao i prethodnih godina, ulaz za sva takmičenja i koncerte tokom festivala je slobodan i otvoren za javnost.

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije", osnovano je prije pet godina s ciljem podizanja muzičke kulture i unapređenja muzičke umjetnosti.

Pored Festivala „Primavera", koji je za relativno kratko vrijeme postao cijenjen među muzičarima i muzičkim pedagozima koji njeguju klasičnu muziku, ovo Udruženje organizuje vrhunske kulturne događaje u Bijeljini, među kojima su bili izuzetno zapaženi i posjećeni koncerti Banjalučke filharmonije, Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije i nedavno održani koncert Beogradske filharmonije.