TVOJA REKLAMA

Detalji o paljevini "renoa" Andrije Kulića bivšeg savjetnika Dragana Mektića

Automobil "reno klio" Andrije Kulića, nekadašnjeg savjetnika bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, zapaljen je na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje u Bijeljini, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Detalji o paljevini "renoa" Andrije Kulića bivšeg savjetnika Dragana Mektića

Načelnik Sektora kriminalističke Policijske uprave (PU) Bijeljina Srđan Gajić potvrdio je za medije da je Kulićev automobil zapaljen, a iz bijeljinske policije su saopštili da im je požar u ulici Neznanih junaka prijavljen u srijedu u 23.30 časova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Nepoznata osoba prijavila je da gori parkirani "reno klio" u vlasništvu A. K, a pripadnici Vatrogasne jedinice Bijeljina su ugasili vatru - kazali su u PU Bijeljina.

Kulić, koji je i bivši direktor Pavlović banke i član uprave zvorničke "Alumine", kazao je "Glasu Srpske" da mu niko nije direktno prijetio i da ne zna ko bi mogao da bude odgovoran za požar.

- Parkirao sam ispred zgrade u kojoj živim. Kroz prozor sam vidio da mi automobil gori, pa sam uzeo mobilni telefon i snimio. Odmah zatim sam istrčao napolje. Automobil je bio poliven nekom posebnom tečnošću, za koju su mi kasnije rekli da je veoma zapaljiva i da topi lim. Šteta je stoprocentna - kazao je Kulić i dodao da, na sreću, niko nije povrijeđen.

Ipak, vatrena stihija zahvatila je dio komšijinog automobila, koji je bio parkiran pored njegovog.

Kulić je istakao da je kroz dosadašnji rad, naročito kroz borbu protiv kriminala, sigurno stvorio neprijatelje i neistomišljenike, ali da mu niko nije direktno prijetio. Kazao je da je nezahvalno upirati prst u bilo koga prije nego što nadležni organi završe istragu.

Kako je prenio federalni portal, požar je prijavio sveštenik Grigorije Vračević.

- Vidio sam bljesak petnaestak minuta prije ponoći. Automobil je gorio skoro pet minuta. Brzo sam pozvao vatrogasce i oni su stigli za nekoliko minuta. Ovo je centar grada. Naravno da smo svi uznemireni, mi koji živimo u ovoj zgradi, ali i djeca koja su izložena ovakvim scenama - izjavio je za federalne medije sveštenik Vračević.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio istragu kako bi se se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do požara na putničkom automobilu, kao i počinioci.

Mektić: Ovo je osveta

Bivši ministar bezbjednosti Dragan Mektić kazao je za "Glas Srpske" da je paljenje automobila njegovog bivšeg savjetnika Andrije Kulića zapravo osveta.

- On je neko vrijeme bio moj savjetnik i mislim da je riječ o osveti organizovanog kriminala i da je to bila poruka svima koji se bore protiv korupcije i kriminalaca - kazao je Mektić. Dodao je da su obojica u mandatu imali ozbiljnih prijetnji.