Bivšem direktoru sarajevske škole zatvor zbog polnog odnosa s učenicom

  • BiH
  • 17. Jan 2020.

Kantonalni sud u Sarajevu donio je drugostepenu presudu kojom je Sudo Lavić pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog polnog odnosa s djetetom.

Bivšem direktoru sarajevske škole zatvor zbog polnog odnosa s učenicom

Laviću je potvrđena prvostepena presuda koju je Opštinski sud u Sarajevu donio 31. januara 2019. godine, u ponovljenom postupku, a žalbe Tužilaštva KS i odbrane su odbijene.

I u prvom postupku je osuđen na osam godina zatvora, ali je presuda bila ukinuta zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Lavić je dobio i 10 godina zabrane obavljanja profesionalne djelatnosti nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Podsjećamo, Lavića su po naredbi Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu 10. juna 2015. godine uhapsili pripadnici Krim policije FUP-a zbog sumnje da je u proteklom periodu zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona dok je obnašao funkciju direktora Desete osnovne škole na Ilidži. Optužnica je podignuta nakon završetka istrage.

Sudski proces je bio zatvoren za javnost s obzirom da je krivično djelo počinjeno maloljetnoj osobi. Kako su ranije pisali mediji on je bio osumnjičen da je duže vrijeme jednu učenicu, koju je, navodno, uvodio u prostoriju sa zatamnjenim staklima u blizini svoje kancelarije u sklopu škole. Slučaj su policiji prijavili njeni roditelji nakon što je ona završila osnovnu školu, a Lavić je u junu 2015. završio iza rešetaka nakon što je priveden u akciji Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA