Predsjednik Makron evakuisan iz teatra

Snage sigurnosti Francuske evakuirale su predsjednika zemlje Emmanuela Macrona iz teatra "Le Buf du Nord" u Parizu zbog napada antivladinih demonstranata.

Predsjednik Makron evakuisan iz teatra

Veća grupa demonstranata okupila se ispred pozorišta nakon što je na društvenim mrežama objavljena informacija da se predsjednik Makron nalazi u zgradi.

Uzvikujući slogane protiv Makrona demonstranti su pokušali ući u pozorište, a francuska policija evakuisalaje predsjednika.

Najavljeni vladin plan reforme penzionog sistema u Francuskoj je bio povod za proteste i štrajkove koji traju od 5. decembra prošle godine.

Administracija francuskog predsjednika Emanuela Makrona novim planom zagovara da se visina penzije izračunava na osnovu iznosa plate koju je radnik imao tokom cijele karijere, a ne na osnovu plata iz posljednjih pet godina radne karijere. Sindikati tvrde da će to rezultirati znatno manjim penzijama za buduće penzionere.

Makronov plan predviđa i izmjene u kriterijumazahtjevnosti različitik zanimanja, a što će u konačnici oduzeti pravo prijevremenog penzionisanja za radnike iz više sektora, uključujući i javnu službu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA