Uplatili pola javnih prihoda: Ko najviše doprinosi državnoj kasi

Predstavnici Republike Srpske pohvalili su se da su prošle godine imali rekordnu naplatu javnih prihoda od 2,494 milijardi konvertibilnih maraka.

Uplatili pola javnih prihoda: Ko najviše doprinosi državnoj kasi
FOTO: RAS Srbija

U ovoj rekordnoj naplati poreski obveznici sa teritorije Područnog centra Banjaluka su u državnu kasu platili gotovo polovinu od ukupnih javnih prihoda, odnosno 49,3 odsto ili 1,228 milijardi konvertibilnih maraka.

Područni centar Banjaluka, osim za grad Banjaluku, nadležan je za poreske obveznike u još 10 opština - Gradiška, Laktaši, Prnjavor, Srbac, Mrkonjić Grad, Ribnik, Šipovo, Kotor Varoš, Čelinac i Kneževo.

Područni centar Doboj je na drugom mjestu po prikupljenim javnim prihodima - 296,6 miliona KM. Ovaj područni centar nadležan je za poreze na teritoriji grada Doboja i još 6 opština: Teslić, Stanari, Petrovo, Modriča, Derventa i Brod.

Na trećem mjestu po visini javnih prihoda u prošloj godini je područni centar Bijeljina - 266,2 miliona KM i u njihovoj nadležnosti su, osim grada Bijeljine, 4 opštine: Lopare, Ugljevik, Šamac, Pelagićevo.

Poreski obveznici pod ingerencijom Područnog centra Istočno Sarajevo uplatili su 240,1 milion KM prihoda tokom prošle godine. Osim Istočnog Sarajeva, ovdje se nalaze poreski obveznici iz Pala, Sokoca, Višegrada, Rogatice, Rudog, Kalinovika, Čajniča i Han Pijeska.

Područni centar Trebinje je sa 155,2 miliona KM doprinio državnoj kasi tokom prethodne godine, a u ovom centru su poreski obveznici iz grada Trebinja, te Bileće, Ljubinja, Nevesinja, Gacka i Foče.

Na pretposljednjem mjestu po prikupljenim javnim prihodima je PC Prijedor sa 154,5 miliona KM. Ovaj centar nadzire rad poreskih obveznika u Prijedoru, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici i Kostajnici.

Najmanji iznos javnih prihoda došlo je iz PC Zvornik - 125,5 miliona KM, a ovom područnu centru, osim Zvornika, pripadaju obveznici iz Šekovića, Milića, Vlasenice, Bratunca i Srebrenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA