VOZAČI OPREZ! Danas prvi dan škole nakon zimskog raspusta

Policijski službenici PU Bijeljina, povodom početka drugog polugodišta u školama, vrše pojačanu kontrolu saobraćaja u blizini školskih objekata i na putnim pravcima kojima se kreće veći broj djece školskog uzrasta.

BIJELJINA

Pojačana kontrola saobraćaja biće usmjerena na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač - pješak i tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika.

Takođe, intenziviraće se rad specijalnog vozila ''Pauk'' koji će uklanjati nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, a sankcionisaće se i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u soabraćaju.

"Podsjećamo da je sa početkom školskih aktivnosti, povećano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece, a sve u cilju poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece školskog uzrasta koji samostalno učestvuju u saobraćaju. Policijska uprava Bijeljina, ovom prilikom apeluje, svi učesnicima u saobraćaju naručito vozačima, da u toku školske godine obrate veću pažnju na brzinu kretanja motornih vozila. Brzina bi trebala biti takva da vozač u svako vrijeme može zaustaviti svoje vozilo", saopšteno je izPU Bijeljina.