Ukupno slučajeva
518 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Od sutra pojačana kontrola saobraćaja na putevima Policijske uprave Bijelјina

U cilјu prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena, nebezbjedna i nepropisna brzina kretanja dominantan uzrok težnih oblika saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijelјina od sutra 22. januara 2020. godine spovodi pojačanu kontrolu saobraćaja.

BIJELJINA
Izdvajamo, da će se pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 31. januara 2020. godine vršiti preko radarskog sistema ''Redflex traffic systems fty - Dual ''.

Tokom 2019. godini evidentirana je 1221 saobraćajna nezgoda na području Policijske uprave Bijelјina. U ovim nezgodama devet lica je izgubilo život, 70 je teško a 325 lica lakše povređeno. Jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda bila je neprilagođena i nepropisan brzina kretanja vozila.

Policijska uprava Bijelјina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise,naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola.