Svi u Davosu su čekali Trampov govor – obećao sadnju hiljadu milijardi stabala

U senci početka suđenja u Senatu o opozivu predsednika SAD, Donald Tramp se obratio okupljenima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Pohvalio je uspehe američke ekonomije naročito istakavši trgovinske sporazume sa Kinom i Meksikom, a najavio i sadnju hiljadu milijardi stabala.

Svi u Davosu su čekali Trampov govor – obećao sadnju hiljadu milijardi stabala

Donald Tramp je pred velikim auditorijumom reklamirao trgovinske sporazume koje su SAD postigle sa Kinom i Meksikom, ocenivši ih ako model za 21. vek.

Navodeći razne uspehe svoje administracije, Tramp se dotakao tema koje je istakao u svom prethodnom obraćanju na Forumu pre dve godine.

Zahvalio se stranim kompanijama za ulaganja u SAD i ocenio da je Amerika u mnogo boljem ekonomskom stanju nego što je bila kada je preuzeo dužnost pre tri godine.

"Vreme skepse je završeno", poručio je Tramp i pozvao na nova strana ulaganja. "Nema boljeg mesta od SAD, za svaki biznis koji traži mesto za uspeh", rekao je Tramp.

"Želim najčistiji vazduh i vodu"Pošto je Davosu glavna tema očuvanje životne sredine sa aktivistkinjom Gretom Tunberg kao najvažnijim gostom, Tramp je govorio o ekonomskoj važnosti nafte i gasa.

Ameriki predsednik je najavio da će se Vašington priključiti incijativi "Hiljadu milijardi stabala".

"Snažno verujem u očuvanje sredine. Želim najčistiji vazduh i vodu", poručio je Tramp.

Za to vreme u Vašingtonu počinje suđenje u Senatu u pocesu Trampovog opoziva. Optužbe za zloupotrebu vlasti i opstrukciju Kongresa,Tramp je ocenio kao protivustavne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA