Broj turista se povećava, Bijeljini potrebno još smještajnih kapaciteta

Broj gostiju u Bijeljini svake godine raste za deset do 15 odsto, a prošle godine bilo je 40.148 turista, rekao je Srni sekretar gradske Turističke organizacije Vladimir Sofrenić.

Broj turista se povećava, Bijeljini potrebno još smještajnih kapaciteta

Sofrenić je naveo da su turisti u Bijeljini prošle godine ostvarili 78.636 noćenja i da je najveći broj gostiju iz Srbije i Slovenije.

Bijeljina je, rekao je on, duhovni, privredni, univerzitetski i kulturni centar sjeveroistočnog dijela Republike Srpske, a za rast broja turista od 2014. godine zaslužni su svi koji rade na tome da se turističko-ugostiteljska ponuda podigne na viši nivo.

On je naveo da je izražen vjerski turizam, jer se u ovom gradu nalaze četiri manastira.

"Bijeljina ima toga da ponudi. U gradu imamo i sjajan Muzej Semberije, gdje većina turista organizovano dolazi u posjetu. Turisti dolaze najčešće iz Srbije, a u posljednje vrijeme i iz Slovenije", dodao je Sofrenić.

Prema njegovim riječima, turisti najčešće dolaze na nekoliko dana, a ima i jednodnevnih posjeta gostiju iz Srbije.

Sofrenić je rekao da Bijeljina potrebno još smještajnih kapaciteta.

"Izgradnja još nekoliko objekata, hotelskih smještaja sa većim brojem ležaja značila bi dobar pomak u kvalitetu turističke ponude Semberije", naglasio je Sofrenić.

On je ukazao na to da su nedovoljno iskorišteni potencijali Banje Dvorovi, koja je najjači turistički resurs u cijeloj Semberiji i u ovom dijelu Republike Srpske.Sofrenić je rekao da je Banja Dvorovi, "nažalost, trenutno u lošijem stanju", ali da se očekuje da će ove godine u nju biti uložena znatna sredstva, što će povećati broj turista i dolazaka u ovaj grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA