Ukupno slučajeva
518 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Marković: Ozbiljno preispitati odnos sa SDS-om u Bijeljini

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a u Bijeljini Slaviša Marković izjavio je da neophodno ozbiljno preispitati odnos ove partije sa koalicionim partnerom u gradu SDS-om nakon sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, premijera Srpske Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a.

BIJELJINA

Marković je rekao da PDP nije bio upoznat o tom sastanku koji je juče održan u Laktašima i da će biti zatraženo od najvećeg koalicionog partnera u Bijeljini SDS-a da to pojasni.

"Sve je napravilo određenu zbrku u gradu. Postoje indicije da se na tom, ali i ranijim sličnim sastancima u istom sastavu pričalo o političkim temama, a ne o projektima važnim za Bijeljinu", rekao je Marković na vanrednoj konferenciji za novinare.

Ako se uspostavi da su to bili politički sastanci u kontinuitetu i da su se ticali narednih lokalnih izbora u Bijeljini, Marković je rekao da će to narušiti odnose SDS-a i PDP-a, koji je prije tri godine bio najznačajniji u podršci Mićića za načelnika.

On smatra da je priča da je na tom sastanku bilo riječi o infrastrukturnim projektima neozbiljna "jer se o takvim stvarima ne priča u večernjim satima u restoranima".

"To je vrlo simptomatično. Postoje indicije da se govorilo o određenim političkim dešavanjima u Bijeljini i da se ovi sastanci održavaju u kontinuitetu duži period, a prethodni je održan polovinom decembra prošle godine", naveo je Marković, koji je predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Sve ovo, istakao je on, stvara određene probleme u funkcionisanju koalicije u Bijeljini i veliko nepovjerenje između dvije velike političke partije.

"Desetak godina sam na čelu PDP-a u Bijeljini i odgovorno tvrdim da se nikad nismo i nećemo baviti spletkarenjima sa SNSD-om", rekao je Marković i za sutra najavio provjeru indicija o navedenim sastancima.

On je rekao da će sutra razgovarati sa Mićićem, istakavši da zabrinjava da je Mićić prije mjesec dana objavio svoju kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima, a da o tome nije razgovarao sa koalicionim partnerima iz skupštinske većine.