Ukupno slučajeva
518 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Stipendije Grada za još petnaest studenata

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa još 15 studenata čija su se imena na prethodno završenom konkursu našla „ispod crte“, ističući da su i ovi budući akademski građani zaslužili podršku Grada, jer su pokazali veliki trud i zalaganje tokom školovanja.

BIJELJINA

- Oni su ispunili kriterijume konkursa, ali Gradska uprava je prije dva mjeseca odobrila 20 stipendija, tako da nije bilo mogućnosti da ispunimo očekivanja svih koji su konkurisali. Međutim, naknadno smo odlučili da dodijelimo stipendije svim studentima koji su se prijavili, ukoliko ispunjavaju uslove i nadam se da će im to biti podstrek za još bolji uspjeh - naveo je Mićić.

On je istakao da Grad Bijeljina, uključujući petnaest novih ugovora, stipendira ukupno 159 mladih, za šta će iz gradskog budžeta ove godine biti izdvojeno 290.000 KM.

- Grad stipendira i djecu sa posebnim potrebama, najbolje osnovce i srednjoškolce. Iznos početne stipendije je 200 KM, a ukoliko imaju visok prosjek ocjena, mogu da ostvare i stipendiju od 280 KM. Ugovor koji jednom potpišemo sa đakom ili studentom, automatski se produžava do kraja školovanja, ako nastave redovno da pohađaju nastavu - naglasio je gradonačelnik Bijeljine.

On je dodao da studenti određenih visokoškolskih ustanova, prije svega iz grupe medicinskih i tehničkih fakulteta, uvijek imaju prednost na konkursu za stipendije, jer se obrazuju za deficitarna zanimanja.Ugovor je, između ostalih, potpisao Marko Mirović iz Bijeljine, student pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

- Zahvaljujem gradonačelniku i Gradskoj upravi što su odlučili da dodijele stipendije i onima čija su imena ostala „ispod crte" na konkursu.

Drago mi je što neko cijeni naš trud i rad, a novčana pomoć će mi dobro doći u studentskom životu. Cilj mi je da završim ovu godinu uspješno, a o specijalizaciji ću razmišljati kasnije - rekao je Mirović.