Ukupno slučajeva
518 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Vatrogasna jedinica Bijeljina: Od 25 požara u januaru - devet na dimnjacima

Teritorijalna vatrogasna jedinica u Bijeljini intervenisala je u januaru na 25 požara, u kojima je materijalna šteta procijenjena na 54.000 KM, rekao je Srni starješina ove jedinice Mile Spasojević.

BIJELJINA

Najviše intervencija bilo je na dimnjacima - devet, u dva navrata gorjele su pilane, dvije intervencije su bile na požarima u stambenim objektima i dvije na poljoprivrednim objektima, dok su u četiri slučaja vatrogasci gasili požare na automobilima.

Spasojević je rekao da je prošle godine Vatrogasna jedinica u Bijeljini imala 350 intervencija, a materijalna šteta nastala u ovim požarima procijenjena je na pola miliona KM.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina ima 62 zaposlena, od čega su 56 operativci, te raspolaže sa 19 vozila.Iz bijeljinske Gradske uprave najavljeno je da će u ovoj godini biti izgrađen vatrogasni dom u koji će jedinica biti izmještena sa sadašnje lokacije u centru grada.

Prema ocjeni gradskih čelnika, Teritorijalna vatrogasna jedinica u Bijeljini je među najbolje opremljenim jedinicima u Republici Srpskoj.