U Srpskoj nema razloga za paniku zbog koronavirusa

Institut za javno zdravstvo RS u saradnji sa resornim ministarstvom i zdravstvenim ustanovama širom Srpske aktivno vrši nadzor nad epidemiološkom situacijom i za sada nema prijavljenih slučajeva novog koronavirusa, a trenutno nema ni sumnjivih slučajeva.

U Srpskoj nema razloga za paniku zbog koronavirusa
FOTO: Glas Srpske

Istakao je to danas vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković navodeci da je Srpska preduzela sve mjere što se tiče nadzora nad epidemiološkom situacijom te da ima dobru saradnju sa kolegama iz FBiH po tom pitanju.

- Nema mjesta panici kada je u pitanju Republika Srpska jer nema razloga da vjerujemo i imamo dokaze da postoje oboljeli od koronavirusa kod nas, niti da sumnjamo da su neke osobe oboljele- rekao je Zeljković na konferenciji za novinare koja je organizovana povodom pojave smrtonosnog koronavirusa u svijetu.

Dodao je Institut uz pomoć Svjetske zdravstvene organizacije odstampao informativne letke koji će biti podijeljeni svim zdravstvenim ustanovama da bi građani bili obaviješteni o tome na koji način da preveniraju bolest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA