Ukupno slučajeva
1307 (+70)
Preminuli
22 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Predstava "Identitluk" gostuje u Bijeljini

Nakon nekoliko izuzetno uspješnih izvođenja u Hercegovini, predstava u režiji Tanje Miletić Oručević „Identitluk“ u utorak 18. februara gostuje u Centru za kulturu Semberija. Ulaz u će biti besplatan, uz obavezno preuzimanje gratis ulaznica prije predstave.

BIJELJINA

Ova predstava je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, a na svakoj dosadašnjoj izvedbi tražila se karta više.

Komad je nastao u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

U ovom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovački identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se direktno veže na esej Amina Maaloufa „U ime identiteta". Postavlja se konkretno pitanje šta nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih.

Na satiričan način predstava propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu te otvara pitanja koja podstiču razmišljanje o vlastitom identitetu.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Dramaturgija: Dragan Komadina;

Scenografija i kostimografija: Sabina Trnka;

Autor muzike: Husein Oručević.

Sve informacije o predstavi dostupne su na oficijelnoj Facebook stranici Identitluk