Srpskom kuvaru prijeti 10 godina robije

Poznatom srpskom kuvaru, za kojim se tragalo nekoliko dana, Dejanu Markusu sudija Okružnog suda u Ptuju odredio je pritvor, javljaju slovenački mediji.

Srpskom kuvaru prijeti 10 godina robije

U toku je istraga, a slovenačka policija navodi kako je za krivično djelo za koje se tereti kazna od jedne do deset godina zatvora, piše 24ur, a prenosi hrvatski portal Index.hr.

Sumnja se da je počinio krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i trgovine drogom i nezakonitim supstancama u sportu, kao i sirovinama za proizvodnju nedozvoljenih droga.

Iz MUP-a Slovenije su za Blic.rs rekli da se 44-ogodišnji hrvatski državljanin nalazi u pritvoru, nakon što je u njegovom automobilu 7. februara pronađen amfetamin.

"Kriminlolozi Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Maribor, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i trgovina drogom i nezakonitim supstancama u sportu i sirovina za proizvodnju nedozvoljenih droga na osnovu člana 186 Krivičnog zakona (K3-1), vode istragu protiv 44-ogodišnjeg hrvatskog državljanina, kod kojeg su zaposleni u Finansijskoj upravi Republike Slovenije 7. februara 2020. godine pronašli predmete za koje se sumnja da su nedozvoljene droge", navodi se u odgovoru MUP-a Slovenije "Blicu".

Beogradski kuvar nastanjen u Zagrebu Dejan Markus, koji se u Srbiji proslavio emisijom "Kuvati srcem" posljednji put je viđen 6. februara. Pošto se danima nije javljao prijateljima i porodici, oni su njegov nestanak prijavili policiji. Juče je objavljeno da je uhapšen u Sloveniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA