Bijeljina: Manje krivičnih djela u oblasti privrednog kriminaliteta

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u drugom polugodištu prošle godine otkrivena su 23 krivična djela u oblasti privrednog kriminaliteta, što je za dva manje u odnosu na isti period 2018, navodi se u informaciji Policijske uprave koja će se sutra naći pred odbornicima Skupštine grada.

BIJELJINA

Evidentirana je materijalna šteta od 872.885 KM i protivpravna imovinska korist od 722.803 KM.

Nadležnom tužilaštvu podneseno je 20 izvještaja protiv 29 osumnjičenih.

Najbrojnija su krivična djela nedozvoljena trgovina, pronevjera i zloupotreba službenog položaja.

Otkrivena su i tri djela falsifikovanja novca.

Pripadici Sektora krim-policije Policijske uprave Bijeljina podnijeli su izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica čiji su inicijali M.S, V. S, G.L, S. L. i I.L.

Ova lica su osumnjičena da su kao saizvršioci počinili krivična djela zloupotreba povjerenja, prevare, utaja poreza i doprinosa, zloupotreba položaja odgovornog lica, neovlašteno otkrivanje profesionalne tajne i lažno prijavljivanje krivičnog djela u vezi sa kupoprodajom preduzeća "Shop and go" Bijeljina i zastupanjem J.C.D. od osumnjičenog, advokata M.S. prilikom čega je identifikovana materijalna šteta od 500.000 KM i protivpravna imovinska korist 360.000 KM.

Kada je riječ o maloljetničkoj delinkvenciji u informaciji se navodi da je u drugoj polovini prošle godine na području Bijeljine registrovano 16 maloljetnih izvršilaca krivičnih djela, što je u odnosu na isti period 2018. povećanje od 100 odsto.

Najveći broj maloljetnih počinilaca je muškog pola i uzrasta od sedam do 14 godina, a najčešća krivična djela su imovinskog karaktera, piše u informaciji Policijske uprave koja će se sutra naći pred odbornicima Skupštine grada.

U drugom polugodištu 2019. registrovano je i 25 krivičnih djela nasilja u porodici, što je za 38,89 osto više nego u drugoj polovini 2018. godine.