Bijeljinka postala zaštitno lice brenda Converse

Mlada i uspješna Jovana Stajić prošle godine postala je zaštitno lice planetarno popularnog brenda Converse,a ove godine takođe učestvuje u globalnoj kampanji "Converse-Love yourself".

Bijeljinka postala zaštitno lice brenda Converse
FOTO: Sarajevskasehara

Osim toga, Jovana studira, bavi se plesom i modelingom gdje niže velike uspjehe. U razgovoru sa Sarajevskom seharom otkrila je kako je počela njena plesna karijera, kakvu muziku sluša i kako je sarađivati sa Conversom.

Za početak Jovana, reci nam nešto više o sebi. Koliko imaš godina, čime se baviš, gdje živiš?

Ja sam Jovana Stajić, imam 22 godine, inače sam iz Bijeljine, ali sa trenutnim prebivalištem u Beogradu, završila sam osnove studije iz menadžmenta, a trenutno sam na masteru. Pored toga, bavim se plesom i freelance sam model.

Kada se javila ljubav prema plesu i kako si se odlučila da započneš profesionalnu plesnu karijeru?

Od malih nogu volim muziku i ples, ali se plesom bavim od ranih tinejdžerskih dana. Što se tiče profesionalne karijere, ona je došla spontano sa radnim angažovanjima kao što su nastupi, spotovi, reklame, takmičenja.

Deklarisani si ljubitelj hip hopa. Koji hip hop izvođači su ti omiljeni?

Veliki sam fan američkog old school repa, volim i istočnu i zapadnu obalu, mada sam više naklonjena istoku. Omiljeni umjetnici su mi Wu Tang Clan na čijem koncertu sam prisustvovala u sklopu Sea Star festivala 2019te godine, još jedan u nizu ostvareni san.

Šta misliš o balkanskoj hip hop sceni?

Što se tiče naše scene imam maksimalan respekt prema FMJAM ekipi u Bosni, a u Srbiji su to svakako legendarni Prti Bee Gee, Bvana i Smoke Mardeljano. Tu je svakako i dosta plesnih ekipa koje se cimaju za opstanak hip hopa kod nas. Npr. U poslednjih par godina ekipa 2hot4stage iz Beograda organizuje festival posvećen promovisanju hip hop kulture okupljajući tako simpatizere hip hopa sa čitavog Balkana. Veliki respekt za to.

Primjetno je da je u regionu u proteklih nekoliko godina popularizovana turbo folk i jet set kultura. Kakvo je tvoje mišljenje o tome?

Iskreno, svako ima pravo da sluša šta želi, uvijek imate izbor, ništa nije pod prisilom. Svaka branša ima svoju publiku. Ne obazirem se puno na to, furam svoj fazon.

Kako je došlo do saradnje sa Conversom?

Do saradnje je došlo prošle godine, u aprilu, kada je bio prvi event za Converse X. U suštini, pronašli su me preko Instagrama i pozvali na event. Inače Converse X je globalna zajednica mladih kreativaca širom svijeta. Kada ste dio Converse X ekipe imate priliku da se povežete sa kreativcima kako su svojoj zajednici, tako i globalno, kao i priliku da zajedno stvorite nešto kreativno za zajednicu. Razvijate svoju kreativnost i dobijate neiscrpan izvor inspiracije da i dalje stvarate i razvijate se.

Šta nam možeš reći u vezi sa ovogodišnjom kampanjom "Converse-Love Yourself"?

Dominantna boja čitave kampanje je boja ljubavi, odnosno crvena, ali ova Converse crvena je simbol neustrašivosti, podsjetnik da uvijek ostanemo dosljedni sebi, hrabri i da nikad ne odustajemo od svojih snova. Poručuje nam da prvo treba da volimo sebe, da se prihvatimo takvi kakvi smo, da smo posebni samim našim postojanjem, jer čovjek koji ne voli sebe ne može iskreno da voli ni druge, zar ne?

Sviđa li ti se Los Angeles? Zasigurno je sunčana Kalifornija dosta drugačija od Balkana.

Zaista nezaboravno iskustvo u LA-u. Sloboda duha koja zrači je nešto što ne može da se opiše nego mora definitivno da se doživi. Neka posebna energija kruži gradom. Sunčano i toplo vrijeme, predivne palme i nasmijani ljudi.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost, da li su već neki novi projekti u opticaju?

Pored daljeg usavršavanja na master studijama, u planu su svakako i razni novi projekti što se tiče plesa.

Kakav bi savjet dala mladim, ambicioznim djevojkama sa Balkana?

Da uvijek budu svoje, da slijepo ne prate trendove, da ne slušaju druge ljude oko sebe nego da vjeruju u svoje snove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA