Preminulo dvoje putnika kruzera "Dajmond princes", 29 u kritičnom stanju

Dvoje putnika sa broda "Dajmond princes" ukotvljenog u Japanu, preminulo je od virusa korona, dok se njih 29 nalazi u kritičnom stanju.

Preminulo dvoje putnika kruzera "Dajmond princes", 29 u kritičnom stanju

Na brodu se trenutno nalazi 620 putnika zaraženih koronavirusom.

Preminuli putnici bili su muškarac i žena iz Japana, starosti 87, odnosno 84 godine.

Među osobama koje su u kritičnom stanju jeste i jedna koja je ranije bila negativna na testiranju.

Kruzer "Dajmond princes" se od 3. februara nalazi u karantinu u japanskoj luci Jokohama nakon što su otkriveni slučajevi zaraze virusom, a od 5. februara je od svih putnika traženo da ostanu u svojim kabinama.

Oko 500 putnika, koji nisu zaraženi, počelo je danas da napušta brod, dok će njih 100 takođe otići i vratiti se u svoje zemlje čarter letovima.

Japansko Ministarstvo zdravlja nije moglo da potvrdi kolio putnika je ostalo na brodu ili kada će njihovo iskrcavanje da se završi.Do sada se sa broda kućama vratilo 150 Australijanaca, kao i građani Hongkonga, Kanade, SAD, Japana.

Na brodu se nalazi i jedan državljanin BiH, koji je ranije testiran na virus i pokazalo se da nije obolio.

Od virusa korona (kovid-19) do sada je preminulo ukupno 2.126 osoba, zaraženo je 75.600, a u posljednja 24 časa u kineskoj provinciji Hubei, u kojoj se virus prvi put i pojavio, oboljelo je još 349 osoba, što je najmanji broj oboljelih u toku jednog dana.

Ipak, stručnjaci navode da je to najvjerovatnije zbog promjene shvatanja šta je "potvrđen slučaj virusa", odnosno prema najnovijim smjernicama kineske vlade neće se više računati klinički dijagnostifikovani pacijenti, već samo laboratorijski, dok će se drugi smatrati sumnjivim slučajevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA