Cure novi detalji pokolja u Njemačkoj, kraj ubice je ležala mrtva majka

Ministar unutrašnjih poslova njemačke savezne države Hesse Peter Beuth rekao je da je motiv napada u Hanauu ksenofobija te da su 43-godišnji napadač i njegova majka pronađeni mrtvi s prostrijelnim ranama u njegovom stanu.

Cure novi detalji pokolja u Njemačkoj, kraj ubice je ležala mrtva majka
FOTO: EPA

U Hanauu, gradu istočno od Frankfurta, u srijedu naveče ubijeno je osam osoba kada je napadač izveo dva oružana napada na nargila-barove.

Po pisanju lista Bilda, napadač jeprvo ispred nargila-bara "Midnight" ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt Kesselstadt gdje je upao u drugi bar istog tipa "Arena" i ubio još petero te ranio četvero ljudi.

Jedna je osoba naknadno preminula pa se broj umrlih povećao na devet.

Policija je nakon toga u stanu napadača otkrila tijelo 72-godišnje žene i tijelo napadača pa se vjeruje da je izvršio samoubistvo. Napadač je, prema Beuthu, Nijemac.

Legalno posjedovao oružje

Beuth je naveo kako se istražuje postoji li kakvo pisano priznanje o kojem je izvijestio list Bild. On je rekao kako mu nije poznato ko su bili posjetioci barova u vrijeme napada i da je napadač legalno posjedovao oružje i bavio se lovom.

List je prenio da su neke od žrtava ultradesnog napadača kurdskih korijena, ne navodeći izvore.

Među devet ubijenih je pet mladih osoba, uključujući jednu ženu.

Savezno tužiteljstvo objavilo je u četvrtak kako postoje naznake da se radi o ultradesnim motivima napada te da je klasifikovalo djelo kao terorističko.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA