Radnik misli o Evropi, Zvijezda 09 o opstanku

Premijer liga BiH u fudbalu biće nastavljena ovog vikenda. Sezona odavno nije bila interesantnija i neizvjesnija, bez obzira na to da li je u pitanju borba za vrh ili opstanak. Četiri vodeća tima Sarajevo, Željezničar, Borac i Tuzla siti nalaze se u samo dva boda razlike, a šampionske ambicije gaji i petoplasirani Zrinjski.

Radnik misli o Evropi, Zvijezda 09 o opstanku

Na dnu tabele sa čak osam bodova zaostatka za pretposljednjim timom nalazi se Zvijezda 09 i mnogi su klub iz etno-sela Stanišići već otpisali, a veliku borbu da izbjegnu još jedno mjesto "ispod crte" vodiće Mladost, Sloboda i Čelik. Tri kluba iz Republike Srpske Borac, Radnik i Zvijezda 09 u nastavak takmičenja ulaze sa različitim ambicijama. Banjalučani su na diobi drugog mjesta sa realnim šansama da pored izlaska u Evropu napadnu šampionsku titulu. Uz to, ekipa koju sa klupe vodi Branislav Krunić plasirala se u četvrtfinale Kupa BiH.

- Naravno da su nas jesenji rezultati svrstali u grupu favorita za najviši plasman i moramo da se ponašamo u skladu sa tim. Za nas je veoma bitan start drugog dijela sezone, koji može mnogo toga da odluči. Svakako, želimo u Evropu, a do nje možemo doći i preko Kupa - rekao je Krunić.
Za razliku od Borca Zvijezda 09 ima najveći problem i prikovana je za dno tabele, ali se u predgrađu Bijeljine ipak nadaju nemogućem.

- Fudbal i jeste najzanimljiviji sport jer je nezahvalno prognozirati rezultate. Ne pobjeđuje uvijek najbolji i uradićemo sve što je u našoj moći, naravno u duhu fer-pleja, da na kraju izborimo opstanak - naglasio je strateg Zvijezde 09 Adnan Zildžović.

Svakako, proteklu pauzu klubovi su iskoristili da bi se pojačali, osvježili svoje redove, ali i "riješili" igrača koji nisu opravdali očekivanja. Najmanje su mijenjali Banjalučani, koji su doveli svega tri pojačanja. Njima uz rame su Velež, Radnik i Sarajevo sa po četiri nova igrača, a ubjedljivo najviše promjena je viđeno na "Bilinom polju". Čelik je doveo čak 16 novih imena, dok je Zenicu napustilo 15 fudbalera.

Najzvučnija imena koja će narednog proljeća zaigrati na terenima BiH su Goran Zakarić, Nemanja Bilbija, Filip Arežina i Sven Tino Sušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA