Starca iz Ugljevičke Obriježi udavio komšija pa ga zaključao u kuću?

Dušana M. (54) privela je policija zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom komšije Sime Simića (82) iz naselja Ugljevička Obrijež, čije je tijelo pronađeno u zaključanoj kući, saznaju "Nezavisne".

Starca iz Ugljevičke Obriježi udavio komšija pa ga zaključao u kuću?
FOTO: Avaz

Starac je pronađen mrtav u petak na podu svoje kuće, a obdukcijom je utvrđeno da je udavljen tri dana ranije.

Nakon istrage policija je došla do određenih dokaza pa su lisice na ruke stavili njegovom komšiji, koji je juče ispitivan, jer se može dovesti u vezu sa ovim zločinom.

Kako je naveo Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina, osumnjičeni je policiji odranije poznat po porodičnom nasilju i sklon je alkoholu, a motiv ovog ubistva mogla bi da bude međukomšijska netrpeljivost.

Budući da je ubistvo počinjeno tri dana prije pronalaska tijela, kako je naveo Ćosić, ubica je imao vremena da sakrije tragove i pripremi alibi.

Dežurni ljekar ocijenio je da je u pitanju zadesna smrt, ali su policijski službenici uočili sumnjive tragove i povrede na tijelu, zbog čega su insistirali na obdukciji.

Da su s pravom sumnjali, potvrdio je obdukcioni nalaz, koji je pokazao je da je riječ o nasilnoj smrti davljenjem te da su mu i rebra bila polomljena, a ta vijest šokirala je Simićeve komšije.

Niko nije sumnjao da se starcu, koji je mirno živio sam nakon smrti supruge, moglo desiti nešto tako monstruozno.

Komšije su ispričale da je nesrećni Simić radio u inostranstvu te da ima tri kćerke koje ne žive u Ugljeviku, ali su ga često posjećivale.

Simića komšije nisu vidjele nekoliko dana, vidjele su njegovog psa koji je otrgnut s lanca trčao oko kuće, a sumnju su probudili računi ispred kuće koji danima nisu pokupljeni.

Iznenadilo ih je što je kuća bila zaključana te što nije bilo ključa, ali u njoj nije primijećeno da nešto nedostaje ili da je ispreturano.

Simić je, kažu, bio bolestan, ali nije bio upadljiv i nije se nikome zamjerio.

Takođe su rekli da je nakon saznanja da je ubijen, policija ispitivala komšije.

Poslije svega osjećaju se nesigurno i nije im prijatno dok se u potpunosti ne rasvijetli ubistvo, koje ih je veoma potreslo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA