Novi objekat na groblju u Donjoj Čađavici

U Donjoj Čađavici juče je osveštan i predat na korišćenje mještanima, novoizgrađeni objekat na seoskom groblju. Objekat pored prostorije za pomene ima sav potreban inventar i kuhinju, odnosno sve što je neophodno za vjerske obrede koji se obavljaju prilikom sahrana.

Novi objekat na groblju u Donjoj Čađavici

Za izgradnju kapele Gradska uprava je izdvojila 12.800 KM, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH doniralo je 5.000 KM, dok su mještani dobrovoljnim prilozima sakupili oko 15.000 KM.

- Ovaj višenamjenski objekat biće od višestrukog značaja za mještane, s obzirom na to da će svi vjerski obredi moći da se organizuju u njemu, a poslužiće tokom zimskih mjeseci i kao zaklon svima koji dolaze na groblje - zaključio je nakon predaje na upotrebu objekta gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Đojo Todorović, predsjednik mjesne zajednice Donja Čađavica, zahvalio je Gradskoj upravi i svima koji su pomogli u izgradnji novog objekta na groblju.

- Stari objekat je bio potpuno neuslovan i prokišnjavao je, pogotovo u zimskim mjesecima ali sada konačno imamo mogućnost da vjerske obrede organizujemo na groblju u dobrim uslovima - istakao je Todorović.

Seoski sveštenik Zoran Mihajlović je zahvalio svima koji su svojim donatorstvom i prilozima omogućili Donja Čađavica dobije prostorije u kojima mještani mogu na dostojanstven način ispraćati svoje najbiliže na vječni počinak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA