U Bijeljini radionica o podršci osobama koje su preživjele seksualno nasilje

Fondacija "Lara" iz Bijeljine organizovaće u ponedjeljak, 24. februara, radionicu za formiranje mreže podrške unapređenju prava i zaštite osoba koje su preživjele seksualno nasilje tokom rata, najavljeno je iz ove fondacije.

U Bijeljini radionica o podršci osobama koje su preživjele seksualno nasilje

Mreža podrške za bijeljinsku regiju /Bijeljina, Zvornik, Bratunac, Osmaci, Srebernica, Lopare i Ugljevik/ kontinuirano se sastaje od kraja prošle godine s ciljem razmjene informacija, a fokus ovog sastanka biće finalizacija teksta protokola o saradnji institucija i nevladinih organizacija u pružanju podrške žrtvama ratne torture po osnovu Zakona o zaštiti žrtava ratne torture Republike Srpske.

Učesnici radionice biće predstavnici opštinskih/gradskih službi za boračko-invalidsku zaštitu iz gradova/opština u nadležnosti Okružnog tužilaštva u Bijeljini, te domovi zdravlja, uključujući centre za zaštitu mentalnog zdravlja, i centri za socijalni rad iz lokalnih zajednica, ženske i druge organizacije civilnog društva, udruženja civilnih žrtava rata i ratne torture.

Radionica, kao dio projekta "Traženje pomoći i podrške za preživjele seksualnog nasilja u BiH" koji Fondacija "Lara" realizuje uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije, biće održana u hotelu "Drina" od 9.00 do 15.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA