Muškarac koji je osumnjičen da je udavio starca iz Ugljevičke Obriježi ostaje na slobodi

Okružni sud u Bijeljini odbio je prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora M. D. koji se sumnjiči da je u noći sa 11. na 12. februar brutalno usmrtio 82-godišnjeg Simu Simića u kući kod Ugljevika.

Muškarac koji je osumnjičen da je udavio starca iz Ugljevičke Obriježi ostaje na slobodi

Bijeljinska policija je uhapsila 54-godišnjeg M. D. prije dva dana.

Prema navodima načelnika PU Žarka Ćosića, osumnjičeni je bio u komšijskim odnosima sa žrtvom, a od ranije je poznat policiji po nasilju u porodici i sklon je alkoholu. Kao mogući motiv navedena je međukomšijska netrpeljivost.

Beživotno tijelo starca pronađeno je 14. februara u njegovoj kući u mjestu Ugljevička Obrijež. Dežurni ljekar Doma zdravlja Ugljevik je pregledom tijela konstatovao zadesnu smrt, ali je na insistiranje policijskih službenika, koji su uočili sumnjive činjenice na mjestu događaja, zatražena obdukcija kojom je utvrđeno da je starac pretučen i zadavljen.

Okružno tužilaštvo u Bijeljini zatražilo je određivanje pritvora osumnjičenom zbog težine krivičnog djela i okolnosti na koje je ono počinjeno te zbog bojazni da bi njegovim boravkom na slobodi došlo do uznemirenja građana Ugljevika i šire.

Sudsko vijeće je odbilo ovaj prijedlog tako da će tokom dalje istrage M. D. biti na slobodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA