Raste broj oboljelih u Italiji, zatvorene škole i prodavnice

Broj oboljelih od novog virusa korona u Italiji porastao je četvorostruko i sada iznosi 17, saopštili su predstavnici italijanskog zdravstva.

Raste broj oboljelih u Italiji, zatvorene škole i prodavnice
FOTO: Tanjug/AP

Kako je prenio AP, zbog širenja novog virusa vlasti su bile primorane da zatvore škole, restorane i prodavnice.

Nova grupa oboljelih registrovana je u nekoliko malih gradova jugoistočno od Milana u Lombardiji, rekao je rukovodilac lokalnih zdravstvenih službi Ðulio Galera.

"Ovo se moglo očekivati, iako smo se nadali da se neće desiti", dodao je Galera.

Prva osoba kod koje je registrovan virus iz nove grupe oboljelih je 38-godišnji Italijan koji se 21. januara vidio sa osobom koja je došla iz Kine.

Sada se pomenuti 38-godišnjak nalazi u kritičnom stanju u bolnici, a virus je registrovan i kod njegove supruge i prijatelja, saopštile su ranije lokalne vlasti.

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca izjavio da Italiju sada pogađaju slične lokalizovane pojave novog virusa kao što je to bio slučaj s Francuskom i Njemačkom.

Speranca je izdao naređenje o posebnim mjerama za suzbijanje virusa u 10 lombardiijskih gradova u kojima je do sada registrovan virus korona.

AP dodaje da je riječ o gradovima sa između 1.000 i 15.000 stanovnika i da se nalaze na oko 60 kilometara jugoistočno od lombardijske prijestonice Milana.

Prema naredbi Sperance, do daljeg su u pomenutim gradovima odložena javna okupljanja, komercijalne i privredne aktivnosti, kao i rekreativne, sportske i obrazovne aktivnosti, dodaje AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA