Nemačka, automobilom uleteo u karnevalsku povorku – više od 30 povređenih

Povređeno je više od trideset osoba kada je 29-godišnji državljanin Nemačke automobilom uleteo u karnevalsku povorku u gradu Folksmarsenu. Vozač namerno uleteo u karnevalsku povorku, saopštila policija.

Nemačka, automobilom uleteo u karnevalsku povorku – više od 30 povređenih

Muškarac koji je danas automobilom uleteo u karnevalsku povorku na zapadu Nemačke i povredio 30 ljudi uključujući decu, učinio je to namerno, saopštila je policija.

Vozač je uhapšen, ali policija nije mogla odmah da saopšti detalje o motivima za nasilni upad na proslavu u gradu Folkmarsenu, koji se nalazi oko 280 kilometara jugozapadno od Berlina.

"Radimo pod pretpostavkom da je reč o namernom činu", rekao je portparol policije Hening Hin, navodeći da među povređenima ima onih čije su povrede opasne po život, kao i dece.

Prema njegovim rečima, vozač automobila koji je uleteo u karnevalsku povorku bio je 29-godišnji nemački državljanin, preneo jeRojters informacijuTV Hesenšau.

Portparol javnog tužilaštva u Frankfurtu izjavio je da je vozač i sam povređen, pa nije mogao odmah da bude ispitan, preneli su lokalni mediji.

Alegemajne cajtung javlja da se automobil, srebrni "mercedes", zaustavio tek 30 metara posle trenutka kada je uleteo među ljude.

Incident se dogodio tokom karnevala u Folksmarsenu u nemačkoj saveznoj državi Hesen koji se održava uoči Čiste srede kojom počinje Veliki post.Policija Hesena saopštila je naTviteru da se svi karnevali iz predostrožnosti u toj saveznoj državi otkazuju.

Pre samo četiri dana u oružanom napadu u gradu Hanau, ubijeno je devet osoba, a četvoro povređeno. Telo osumnjičenog pronađeno je u njegovoj kući, a pretpostavlja se da je izvršio samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

  • 17:00

    23°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI