Počelo popločavanje centralne staze u Gradskom parku

U Gradskom parku u Bijeljini danas je počelo popločavanje jedne od centralnih staza, površine 1.090 metara kvadratnih, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 70.000 KM, saopšteno je iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

BIJELJINA

- Staza će biti popločana od ulaza u Park iz Ulice žrtava fašističkog terora do ulaza iz Ulice potporučnika Smajića. Naše odjeljenje pripremilo je svu potrebnu dokumentaciju, a izvođač radova je firma „Most" iz Bijeljine, koja bi trebalo da obavi posao do kraja aprila - navedeno je u saopštenju.

U okviru popločavanja, projektom je predviđeno da budu uređeni i prilazi za biste srpskim velikanima - Nikoli Tesli, Mihajlu Pupinu, Ivi Andriću i Jovanu Dučiću, čije je postavljanje nedavno najavljeno na pres-konferenciji u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, a biće popločan i kružni plato oko česme.

Popločavanje staze u centralnom dijelu Gradskog parka dio je šireg projekta uređenja najveće zelene površine, koja je u prethodnom periodu dobila teretanu na otvorenom, inkluzivno igralište za djecu i nekoliko pristupnih rampi.