Drugi "Hedonist fest" u Bijeljini 20. i 21. marta

Drugi "Hedonist fest" biće održan u hotelu "Drina" u Bijeljini 20. i 21. marta, a iza ovog projekta stoje urednik magazina "Hedonist" Gabor Večei, koji je idejni tvorac, kao i menadžer hotela Danko Mlađenović, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije.

Drugi "Hedonist fest" u Bijeljini 20. i 21. marta

Mlađenović navodi za Srnu da je ideja o održavanju drugog "Hedonist festa" proistekla iz dogovora sa Večeijem, koji je svoj prvi "Hedonist fest" organizovao 2014. godine u Sremskim Karlovcima.

"Prvobitno smo došli na ideju da uradimo tekst o prvom bijeljinskom hotelu /Drina/ u njegovom magazinu, a potom i da u njemu održimo ovaj festival.Razlozi da bude organizovan ovdje su mnogobrojni - pozicija Grada Bijeljine, a samim tim i hotela `Drina` izvanredna je za održavanje upravo ovakvih manifestacija, a naš kraj je i izuzetno ekonomski i privredno razvijen", napominje Mlađenović.

On ističe da "Hedonist fest" neće biti samo sajamskog, već i konferencijskog karaktera.

"Na festivalu će učešće uzeti najviše srodne grane turizma, što znači da će izlagači biti turističke agencije, turističke organizacije, vinarije, destilerije, pa sve do obrazovnih ustanova koje se bave obukom kadra za turizam i ugostiteljstvo", najavljuje Mlađenović.

Osim izlagačkog dijela, za konferencijski dio manifestacije obezbijeđeno je više panel-diskusija i prezentacija sa panelistima iz regiona.

U okviru festivala biće održana i panel-diskusija "Da li su rafting i kajak jedan od bitnih i prepoznatljivih turističkih brendova BiH i zemalja regiona?". O tome će govoriti Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka "Una" iz Bihaća.

Biće govora i o etno-gastronomiji Semberije i sjevernijih panonskih krajeva, Slavonije, Srema i Baranje, o čemu će pričati Mario Jukić iz Hrvatske.Festival ima međunarodni karakter jer će, kaže Mlađenović, osim domaćih i učesnika iz regiona, na njemu biti prisutni i gosti iz Francuske, Belgije i Mađarske.

"Jedno od ozbiljnijih predstavljanja biće i ono koje se tiče novog rezervacionog sistema - `BOS4.turs` /BOS4.tours/, koji je pokrenula platforma `Serbian advenčers` /serbianadventures.com/ kada ćemo finalizovati i dogovor o upotrebi identične platforme na prostoru Srpske, uz pomoć republičkog Ministarstva turizma i trgovine", otkriva Mlađenović.

On ističe da je hotel "Drina" prepoznao, prije svega, potencijal kongresnog turizma u ovoj regiji i već se, kaže, mogu pohvaliti uspješnom organizacijom sličnih događaja.

"Pokazaćemo i neke nove trendove i tehnološke inovacije - sve više smo vezani za tehnologiju kako u turizmu, tako i ostalim privrednim granama", navodi Danko Mlađenović, menadžer hotela "Drina".

Za drugi dan festivala ispred hotela "Drina" planirana je organizacija trke barmena i konobara.

"Osim što će biti interesantna i atraktivna, organizacijom ove trke želimo da ukažemo na nedostatak kadra u jednoj brzo rastućoj privrednoj grani, a to je turizam i ugostiteljstvo", objašnjava Mlađenović.

Partneri u tom dijelu sajma su Srednja stručna ugostiteljska škola iz Bijeljine i Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije iz Novog Sada, koji obučavaju upravo kadar za tu oblast.

Prvi međunarodni "Hedonist fest" održan je 2014. godine u hotelu "Dunav" u Sremskim Karlovcima.

Idejni otvorac festivala Gabor Večei kaže da su se odlučili za hotel "Drinu" jer za građane Bijeljine već dugi niz godina predstavlja kultno mjesto koje se nalazi blizu predivnog gradskog parka, centra grada.

Večei napominje da je Semberija poznata kao izuzetno jaka ekonomska regija.

"Smatramo da je Bijeljina na sredini svih puteva regiona i pristupačna, što se udaljenosti tiče, za sve potencijalne učesnike manifestacije. Sigurni smo da će zbog toga ova manifestacija uspješno povezati poslovne ljude iz šireg regiona, Evrope, pa i svijeta", ističe Gabor Večei.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA