Učenici organizuju predavanje o značaju donacije organa

Učenici četvrtog šest razreda bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" organizuju večeras u Bijeljini predavanje o temi "Značaj donacije organa u svrhu liječenja", u okviru projekta "Ja, građanin", najavljeno je iz ove gimnazije.

BIJELJINA

Predavači su članovi Donorske mreže BiH profesor Senaid Trnavčević i doktor Halima Resić, koje su učenici pozvali u Bijeljinu kako bi zainteresovanima objasnili ko sve može da bude donor organa i tkiva, zašto je doniranje organa nakon smrti najveći čin ljudske solidarnosti, nesebičnosti i humanosti, kako se postaje donor, te kakva su iskustva drugih zemalja kada je riječ o ovom pitanju.

Na predavanju će biti dat odgovor na niz zanimljivih pitanja u vezi sa ovom temom, a zainteresovani se pozivaju da, ako to žele, potpišu donorsku karticu, dodaje se u saopštenju.

Učenici kažu da su se opredijelili da više saznaju i javnost upoznaju o ovoj temi nakon što je prije nekoliko godina njihova školska drugarica preminula, a roditelji odlučili da njene organe doniraju kako bi spasili život onima kojima je to potrebno.

Predavanje će biti održano u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u 18.00 časova.