Zdravstveni problemi semberskih premijerligaša: Viroza pokosila igrače Zvijezde 09 i Radnika

Oba semberska premijerligaša, Zvijezda 09 i Radnik, nalaze se u velikom problemu uoči utakmica 21. kola koje su na rasporedu ovog vikenda. Zbog viroze veliki broj igrača je van stroja, a u posebno teškoj situaciji je ekipa iz etno-sela Stanišići.

Zdravstveni problemi semberskih premijerligaša: Viroza pokosila igrače Zvijezde 09 i Radnika

- U Mostaru smo prošlog vikenda nastupili bez četvorice igrača: Bojana Markovića, Edina Murge, Antonija Vidovića i Esmira Ahmetovića, a sada se stanje još i pogoršalo, pa trenutno ne mogu da računam na čak 13 fudbalera. Početak upale pluća ima Vukašin Benović, ne treniraju ni Ognjen Đelmić, Slaven Stjepanović, Igor Blagojević, Goran Šujić i Čagas. Nema indicija da će se stanje popraviti, pa ćemo protiv Željezničara morati da iskombinujemo tim od zdravih igrača i juniora. Posljednja dva dana sam imao pet, odnosno šest prvotimaca, pa smo angažovali juniore kako bismo mogli da, koliko-toliko, odradimo normalan trening. A u subotu, u kojem god sastavu da istrčimo, daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat - istakao je trener Zvijezde 09 Adnan Zildžović.

Čelnici Zvijezde 09 kompletirali su dokumentaciju i zatražili od FS BiH odlaganje subotnjeg meča, ali su iz Sarajeva dobili negativan odgovor. Zašto, Zildžović nije znao, ali je naglasio da ima informaciju i da tim sa "Grbavice" ima slične probleme, te da Amar Osim ne može da računa na devet fudbalera.

Slična situacija je i u Radniku, jer Slavko Petrović trenutno ne može da računa na Mahira Karića, Seida Zukića, Alena Merajića i kapitena Velibora Đurića.

Svoj susret 21. kola Bijeljinci igraju u nedjelju u Zenici, pa imaju dan više u odnosu na komšije za nadu da će se do utakmice sa Čelikom neko od njih možda i oporaviti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA