Nevreme - situacija se poboljšava

Na područjima pogođenim snježnim nevremenom situacija se poboljšava, izjavio je danas šef Tima Vlade RS za koordinaciju i praćenje stanja u ugroženim opštinama Anton Kasipović.

Nevreme - situacija se poboljšava
"Ostalo je da se riješi problem na Čemernu i očekujem da u toku noći put na tom dijelu bude probijen. Većina mašina bi nakon toga trebalo da bude upućena u Hercegovinu na održavanje već raščišćenih puteva", rekao je Kasipović novinarima nakon sjednice Tima.

On je naglasio da su po dvije mašine, koje su stigle iz banjalučke regije, ostavljene u Kalinoviku, Foči, Trnovu i Tjentištu, a jedna u Kasindolu.

Prema riječima Kasipovića, u Republici Srpskoj trenutno nema životno ugroženih lica, a zdravstvene službe funkcionišu dobro.

On je ponovio da nema razloga za uvođenje vanrednog stanja na teritoriji cijele Republike Srpske zbog snježnih padavina i dodao da se priprema koncepcija i za nove snježne padavine koje se mogu očekivati za vikend.

"Naporima `Elektroprenosa BiH` i `Elektroprivrede RS` obezbijeđena je struja Berkovićima, a samim tim i uredno vodosnabdijevanje.

Problem predstavlja Nevesinje, gdje se pokušava popraviti visokonaponski dalekovod iz pravca Mostara", rekao je Kasipović, izrazivši uvjerenje da će taj posao biti završen večeras ili noćas.

On je napomenuo da je situacija na području Ribnika dobra i da je probijen put prema Istočnom Drvaru. Kasipović je istakao da je odgođena sutrašnja sjednica Vlade RS jer je veći broj ministara na terenu, te da će o novom terminu javnost biti blagovremeno informisana.

On je naveo da će nakon konsultacija sa aktivima direktora obrazovnih ustanova biti donesena odluka o eventualnom nastavku nastave u osnovnim i srednjim školama.

Prema riječima Kasipovića, pomoć od Vlade Republike Srpske zatražio je Livanjski kanton i izaći će im se u susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

  • 11:00

    23°C
  • 14:00

    24°C
  • 17:00

    24°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

318 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 09:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI