Bijeljina: Pozitivan nalaz osobi iz kontakta sa prvim COVID-19

Od četiri pristigla nalaza iz Instituta za javno zdravstvo RS, jedan je pozitivan na COVID 19. Riječ je o kolegi prvozaražene osobe iz Bijeljine, tako da možemo potvrditi da se radi o istom klasteru, u kojem su do sada detektovane četiri osobe - saopšeno je iz bijeljinske Bolnice.

BIJELJINA

- S obzirom da nijedna od njih nema zdravstvene probleme ili su sa blagom kliničkom slikom, oni će prema odluci nadležnih organa biti smješteni u Dom učenika, gdje će biti pod stalnim higijensko-epidemiloškim nadzorom. U bolničkom karantinu za sada nema pacijenata, a u kućnom karatninu, iz preventivnih razloga nalazi se 57 osoba, dok je pod epidemiološkim nadzorom 1.217 osoba, navodi se u saopštenju

Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina je zadovoljavajuća, ali to svakako nije znak da treba da se opustimo! S obzirom da je iduća nedelja, četvrta od pojave prvozaražene osobe na području cijele BiH, a po preporukama medicinske struke i iskustava sa zaraženih područja u svijetu, neophodan je maksimalan oprez, strogo pridržavanje svih odluka i preporuka, te savjeta ljekara.

- Raspolažemo sa dovoljnim brojem testova za potrebu testiranja osoba kod kojih se uoči simptomatologija. Ponavljamo apel da ostanete u svojim kućama i poštujete preporuke i savjete ljekara, -poručuju iz bolnice "Sveti Vračevi".