Od danas u karantinu u Domu učenika četvoro pozitivnih na virus korona

Tokom obilaska karantina za oboljele od virusa korona u Domu učenika, koji će danas biti stavljen u funciju, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je ocijenio da ovaj objekat ispunjava sve neophodne uslove koji su potrebni za ovu namjenu.

Od danas u karantinu u Domu učenika četvoro pozitivnih na virus korona

- Objekat ima svu logistiku potrebnu za karantin, mogućnost da se sprema hrana i dobre higijenske uslove. Kapacitet đačkog doma je 188 kreveta. Ako bude potrebno, a nadamo se da neće, smještaj oboljelih ćemo proširiti na sportsku salu u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi. Danas će u prostorije Doma biti smještene četiri osobe iz Bijeljine, pozitivne na kovid-19, dakle kućni karantin za oboljele će biti ukinut - istakao je Mićić.

On je naglasio da će karatin pri Bolnici „Sveti Vračevi", kapaciteta 80 kreveta, biti korišćen za eventualne teže slučajeve, odnosno za one pacijente kojima je neophodna svakodnevna medicinska pomoć.

Direktor Doma zdravlja u Bijeljini Duško Milovanović ocijenio je uslove u Domu učenika kao izvanredne.

- U karantinu će biti smještene osobe pozitivne na virus korona, ali koje nemaju simptome ili imaju blagu kliničku sliku bolesti, a u toku je obuka zaposlenih koji će biti logistička podrška smještenima pacijentima. Monitoring njihovog zdravstvenog stanja će biti vršen neprestano i, ako se procijeni da je potrebno osobu zbog zdravstvenog stanja hospitalizovati, to će biti izvršeno u dogovoru sa Bolnicom „Sveti vračevi".

On je zahvalio rukovodstvu Doma učenika koja je izvršila sve neophodne pripreme za karantin u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije.Vladimir Vulović, direktor Doma učenika u Bijeljini, istakao je da je ova ustanova obavila sve neophodne pripreme i radove da svi pacijenti imaju što bolje uslove i da se što prije oporave.

- Učinićemo sve da ljudima boravak u karantinu učinimo što podnošljivijim - pored prostorija dnevnog boravka i televizijske sale, imaće dostupan internet - najavio je Vulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA