Počeo prijem pacijenata u privremenu bolnicu na Beograskom sajmu

U privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu danas je primljeno prvih deset pacijenata koji su zaraženi novim korona virusom, saznaje Tanjug u Ministarstvu zdravlja.

Počeo prijem pacijenata u privremenu bolnicu na Beograskom sajmu

Prijem je počeo nešto poslije 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Na sajmu u Beogradu biće zbrinuti zaraženi pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, dok će oni za komplikacijama ili izraženom kliničkom slikom biti lečeni u bolnicama.

Prostor za boravak zaraženih obezbijeđen je u halama 1, 3, 4 i 5, Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima.

Osim ljekara specijalista, u privremenoj bolnici biće i psiholozi.

Na sajmu su obezbjeđeni svi sanitarni uslovi, pacijentima će se u tom prostoru dopremati i hrana, konstantna temperatura u objektu biće 20 stepeni, a osim toga, cijeli sajam je prekriven wi-fi.

Lista svih stvari koje pacijenti mogu da ponesu sa sobom tokom liječenja u privremenoj bolnici objavljena je na sajtu covid19.rs .

Glavna svrha ove, ali i ostalih privremenih bolnica koje se otvaraju u zemlji, jeste da pacijenti koji imaju lakše tegobe, a pozitivni su na virus, budu izolovani kako se bolest dalje ne bi širila, ali i da budu pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

Privremene bolnice su organizovane i u Novom Sadu i u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA