Na području PU Bijeljina kažnjeno 10 lica zbog nepoštovanja naloženih mjera

Policijski službenici PU Bijeljina sankcionisali su u protekla 24 časa deset građana.

BIJELJINA

Od ukupnog broja, sedam lica je sankcionisano zbog nepoštovanja policijskog časa, dva lica starosti preko 65 godina života koja su prekršila zabranu kretanja, dok jedno lice nije poštovalo izrečenu mjeru kućne izolacije.

Naime, juče oko 15,20 časova policijski službenici Policijske stanice Lopare su na javnom mjestu u mjestu Koraj opština Lopare, zatekli lice M.H. državljanin Holandije, koji nije poštovao mjeru kućne izolacije. Lice M.H. je prekršajno sankcionisano.

O svemu je obaviješten nadležni Dom zdravlja, kao i Štab za vanredne situacije opštine Lopare radi preduzimanja daljih mjera prema navedenom licu.

- Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2" i „COVID-19" bolesti na teritoriji Republike Srpske, saopšteno je iz policije.