Još 4 osobe u Bijeljini pozitivne na COVID 19 (ukupno 9)

  • BIJELJINA
  • 01. Apr 2020.

Do 8 časova, 1. aprila, na području Bijeljine, na COVID 19 pozitivno je još četiri osobe. Pacijent iz Bijeljine, koji je nedavno bio u bivšem Centru za srce u Tuzli, u kojem se prije nekoliko dana pojavila infekcija virusom korona, pozitivan je na COVID 19, nalazi se u bolničkom karantinu na respiratoru.

Još 4 osobe u Bijeljini pozitivne na COVID 19 (ukupno 9)

U bolničkom karantinu, nalazi se od 30.marta, a sa njim je i supruga čiji rezultat se očekuje. Kćerka je negativna na virus korona, ali se nalazi u kućnom karantinu pod strogim nadzorom.

Pozitivan je i rezultat sa suprugu dijaliznog pacijenta koji je takođe pozitivan na COVID 19 i koji se nalazi u bolničkom karantinu, a njegova supruga je u Domu učenika. Pozitivan je i nalaz za još jednog pacijenta koji se nalazi u UKC Banja Luka, a sa područja Bijeljine je.

Trenutno je na respiratoru, a njegova supruga, takođe je pozitivna i nalazi se u Domu učenika. Na području Bijeljine za sada imamo ukupno tri klastera, a u saradnji sa higijensko - epidemiološkom službom odmah smo organizovali evidentiranje svih osoba koje su imale kontakt sa zaraženim licima.

"Bez obzira na trenutno stanje, nema mjesta panici, a oprez je podignut na najviši nivo. Očekujemo rezultate za još devet uzoraka, a do prvog aprila testirane su 44 osobe. Javnost ćemo blagovremeno obavijestiti, a ponovićemo apel građanima da se uzdrže od kontakata, da bi bilo što manje zaraženih", navodi se u saopštenju bolnice u Bijeljini.

Pod nadzorom se trenutno nalazi 79 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA