Ćorić se odrekao 50 % plate u Elektro-Bijeljini i 50 % poslaničkog dodatka

Ćorić je potpisao izjave kojima se odrekao 50 odsto plate koju prima kao izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove u preduzeću Elektro-Bijeljina i 50 odsto poslaničkog dodatka u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Ćorić se odrekao 50 % plate u Elektro-Bijeljini i 50 % poslaničkog dodatka

Republika Srpska u ovom trenutku vodi još jednu veliku bitku, ovaj put protiv virusa korona. S obzirom na težinu sadašnje situacije, biće potrebna velika pomoć da bi se Republika Srpska oporavila od posljedica koju izaziva sadašnja situacija.

Poslanik Nedeljko Ćorić, odlučio je da se vodi primjerom svojih kolega, pa se u korist Fonda solidarnosti RS odrekao polovine svog poslaničkog dodatka za mart mjesec, kao i polovine svoje neto plate za mart, april i maj.

„U vremenu kada Srpska vodi još jednu veliku bitku, ovog puta protiv korona virusa, najvažnije je da najodgovornije ličnosti u društvu budu na visini zadatka. S toga je veoma važno da mi kao nosioci političkih funkcija ličnim primjerima pokažemo našu opredijeljenost za solidarnost i sabornosti. Solidarnost nam je potrebna da pomognemo našoj državi i našem narodu, a sabornost da se svi zajedno bez obzira na bilo kakvu pripadnost okupimo oko zajedničkog cilja da pobijedimo ovo „nevidljivo zlo" koje nas je napalo i da dovoljno spremni izađemo iz ove krize. Slijedeći primjer svojih kolega, želim da dam lični doprinos u borbi na sprečavanju i ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom virusa korona odričući se 50 odsto ličnih primanja u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske", rekao je Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA