Čika Jovino "Zmajevo gnijezdo"

Kako bi u periodu vanredne situacije ostali u kontaktu sa djecom i roditeljima, vaspitači JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, pokrenuli su fejzbuk stranicu „Zmajevo gnijezdo – Čika Jovini vaspitači Bijeljina“.

BIJELJINA

"Obavještavamo vas da su vaspitači vrtića „Čika Jova Zmaj" pokrenuli fejzbuk stranicu „Zmajevo gnijezdo - Čika Jovini vaspitači, Bijeljina", sa ciljem da, u ovim teškim vremenima, održe kontakt sa djecom i roditeljima i da im pomognu u osmišljavanju različitih aktivnosti koje mogu realizovati u porodičnom domu. Namjera nam je da, na jednom mjestu, objedinimo brojne učeće aktivnosti, korisne savjete za roditelje i, prije svega, pružimo priliku roditeljima da sa svima nama podijele crteže svoje djece, fotografije i kratke video zapise aktivnosti djece i cijele porodice", navodi se u saopštenju vrtića "Čika Jova Zmaj".

Iz ove predškolske ustanove navode da je, važno  uspostaviti strukturu i dnevnu rutinu: ustajanje, obroke i odlazak na spavanje u određeno vrijeme, samostalne aktivnosti djece (crtanje, rad u radnim listovima, igra, razgledanje slikovnica, „kućni sportski poligon", zadatak koji vaspitači daju na fejzbuk stranici), zajednički provedeno vrijeme cijele porodice (društvene igre, čitanje priče pred spavanje) i slično. Dijete traži igru i aktivnosti, naročito u situaciji kada je boravak sa drugarima i na otvorenom uskraćen. Upravo iz tih razloga, želimo podržati roditelje i osnažiti ih.

"U danima koji su pred nama važno je da pokažemo odgovornost, ali i da sačuvamo djecu i roditelje i pružimo im podršku, da što lakše prebrode situaciju u kojoj se cijeli svijet našao, sa nadom da ćemo se uskoro vidjeti u našem vrtiću", poručili su iz vrtića "Čika Jova Zmaj"