VIDEO Pozorištance "Maslačak" nastavlja on-line druženje sa mališanima

Zbog trenutne situacije, bijeljinsko Pozorištance „Maslačak“ je odlučilo da mališane obraduje tako što će predstave puštati putem svog youtube kanala. Do sada su emitovane tri , a kako navode, mališani i roditelji su više nego oduševljeni ovom idejom.

BIJELJINA

-Naša publika je jedva čekala da se aktiviramo. Mališani su imali naviku da subotom i nedeljom uživaju u našim predstavama. Roditelji su nam se stalno žalili da ne mogu djeci da objasne zašto vikendom nema predstava i bili su presrećni našom idejom. Ovaj način gledanja ne može da se poredi sa pravim odlaskom u pozorište - nemamo veliki broj snimaka, a i nisu baš najboljeg kvaliteta, jer je to sve naša lična arhiva, ali smo se potrudili da najmlađe zabavimo na taj način", rekli su iz Pozorištanca „Maslačak".

Sezona je za „Maslačak" obustavljena odmah poslije prve nedelje i zbog toga se nalaze u jako teškoj situaciji. Ipak, kako kažu, daju sve od sebe da budu prisutni zbog svoje publike, bar na ovaj način.

-Dok god bude trajala ova situacija, bićemo aktivni u nekoliko segmenata putem online tehnologije. Smatramo da je to naša dužnost. Pored toga što dva puta sedmično puštamo svoje predstave na youtube kanalu (srijedom u 17.00 i nedeljom u 12.00 časova) i držimo ih online do puštanja sljedeće predstave, imamo u planu i da prikazujemo animirane basne ili čitanje basni u zavisnosti kako ideju uspijemo da realizujemo. Nekoliko puta nedeljno puštamo snimke naših Džumbus animatora i edukativno-takmičarskih igara koje mogu da se igraju u kući, naveli su iz Pozorištanca.