Pedofili na slobodi, građani ogorčeni: Odluka suda digla Semberiju i Majevcu na noge

Nakon što je sud donio odluku da se iz pritvora na slobodu puste dvojica muškaraca iz Lopara, optuženih za seksulano nasilje nad djetetom od 14 godina, građani semberskog i majevičkog kraja su ogorčeni, a Fondacija “Lara” Bijeljina upozorava da bi mogla biti ugrožena porodica žrtve, ali i druga djeca u zajednici.

Pedofili na slobodi, građani ogorčeni: Odluka suda digla Semberiju i Majevcu na noge

Radi se o dvojici muškaraca od 44 i 57 godina, koji su seksualno napastvovali djevojčicu, koja je u to vrijeme imala samo 13 i po godina.

Nasilnici su djetetu, za koje su znali da potiče iz disfunkcionalne porodce, prijetili da nikom ne smije ništa reći, jer će je inače ostaviti samu u šumi, te da će svima razglasiti šta se desilo.

Nakon pokretanja postupka, djevojčica je privremeno smještena u jednoj Sigurnoj kući, ali to ne opravdava odluku suda, upozoravaju iz Fondacije Lara.

-Pitanje je kako će se nakon izlaska optuženih iz pritvora osećati druge osobe pogođenje ovim zločinom, porodica oštećenog deteta, prijatelji. Da li će drugi roditelji strahovati za sigurnost svoje djece - navodi se u saopštenju Fondacije.

Na ove okolnosti upozorava i tužilac, koji je uložio žalbu na odluku Okružnog suda u Bijeljini o puštanju optuženih pedofila iz pritvora.

-Ovo rješenje je u svemu nepravilno i nezakonito, zasnovano na bitnim povredama odredaba krivičnog postupka i na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju. Činjenica da je oštećena smještena u sigurnoj kući i da trenutno ne boravi u svojoj porodici nikako ne znači da ona više ne živi sa svojim roditeljima i da odluka ne može uticati na narušavanje javnog reda u lokalnoj zajednici u kojoj je ona živjela u vrijeme izvršenja krivičnog djela, a u koju su sada optuženi vraćeni nakon puštanja na slobodu -navodi se u žalbi bijeljinskog Okružnoj javnog tužilaštva.

U žalbi se podsjeća da je tokom postupka otac djevojčice izjavio da bi, ukoliko sud optužene pusti na slobodu, pravdu uzeo u svoje ruke i optužene "sasjekao sjekirom i izbo vilama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA