U Bijeljini 682 lica u samoizolaciji, 109 u kućnom karantinu

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, između ostalog, saopšteno je da se u Gradu Bijeljina pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi 682 lica, dok je 109 lica u kućnom karantinu.

BIJELJINA

U karantinu u Domu učenika smješteno je šest lica, sedam lica je u bolničkom karantinu, dok se 19 lica nalazi u karantinu u sportskoj sali OŠ „Vuk Karadžić". Jedno zaraženo lice, koje je majka troje maloljetne djece, i dalje se nalazi u kućnom karantinu, a u karantinu na graničnom prelazu Rača je 21 osoba. U sali OŠ „Vuk Karadžić" u toku je postavljanje dodatnih 20 kreveta, a u slučaju potrebe, ovaj karantin će biti proširen.

U okviru mjera i aktivnosti koje se redovno preduzimaju u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, AD „Komunalac" juče je oprao i dezinfikovao deset ulica - Kulina Bana, Dušana Baranjina, Pere Stanića, 1. maja, Sremsku, Kruševačku, Cara Uroša, Miloša Obilića, Raje Banjičića i Majevičku.

U protekla 24 časa Komunalna policija i Policijska uprava Bijeljina su izvršili je kontrolu ukupno 211 lica koja se nalaze u kućnoj samoizolaciji i sva lica su pronađena na adresama.

Policijska uprava izdala je prekršajne naloge za pet lica koja su kršila zabranu kretanja, a gradski sanitarni inspektor izdao je 29 novih rješenja za izolaciju.

Granični prelaz Rača prethodnog dana prešlo je 282 vozila, dok je na Pavlovića mostu zabilježeno 36 prelazaka vozila.

U Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci sinoć je, od posljedica virusa korona i više hroničnih bolesti, preminuo prvi pacijent iz Bijeljine i tako postao sedma žrtva ovog virusa u Republici Srpskoj.

Od prethodnog izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Srpskoj, prema laboratorijskim analizama Zavoda za mikrobiologiju UKC RS i Instituta za javno zdravstvo RS, u Bijeljini nema novozaraženih, a do sada je testirano ukupno 80 lica iz Bijeljine.