Maske i viziri za gradsku Bolnicu

Humanitarna organizacija iz Salcburga „Pomozi drugome“ (Help others) uručila je danas predstavnicima Bolnice „Sveti Vračevi“donaciju od 30 vizira i 500 zaštitnih maski namijenjenih radnicima ove zdravstvene ustanove.

Maske i viziri za gradsku Bolnicu

- Hvala humanitarnoj organizaciji „Pomozi drugome" na donaciji, jer nam je svaka pomoć dobrodošla. Viziri su nam neophodni za izolaciju trećeg nivoa, odnosno zaštitu medicinskih radnika koji su u kontaktu sa zaraženim pacijentima. Rad sa osobama koje su pozitivne na kovid-19 podrazumijeva, pored vizira, zaštitne maske tipa pp3, naočare i jednokratne hirurške rukavice - objasnila je Aleksandra Radojčić, infektolog u bijeljinskoj Bolnici.

Ona je apelovala na građane da ostanu kod kuće jer na taj način vode računa o sebi i drugima.Volonter humanitarne organizacije „Pomozi drugom" Mirsad Trnovac, koji je uručio donaciju Bolnici „Sveti Vračevi", naglasio je da ova organizacija od početka pandemije nastoji da obezbijedi što više zaštitne opreme za medicinsko osoblje u ovom dijelu BiH.

- Naši volonteri su do sada u Bijeljini dijelili zaštitne rukavice i maske socijalno ugroženom stanovništvu, a ovo je prva donacija za neku zdravstvenu ustanovu u ovom gradu - istakao je Trnovac.

Pored ove donacije, Trnovac je najavio da će sa grupom volontera iz Janje, obezbijediti tunel za dezinfekciju namijenjen ambulanti Doma zdravlja u Janji.

I direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović se zahvalio za najavljenu pomoć, uz isticanje da će se sa predstavnicima ove humanitarne organizacije konsultovati oko toga šta su prioriteti ove zdravstvene ustanove, kako bi buduće donacije bile iskorišćene na najbolji mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA