Bijeljina: U bolničkom karantinu sedam lica, jedno na respiratoru

Tokom kontrole dvadeset i dva lica u izloaciji, Komunalna policija je sve osobe pronašla na adresama na kojima su dužni boraviti. Policijska uprava Bijeljina je izdala jedanaest prekršajnih naloga zbog kršenja policijskog časa.

Bijeljina: U bolničkom karantinu sedam lica, jedno na respiratoru

Preduzeće „Komunalac" AD izvršilo je dezinfekciju osam ulica - Srpske dobrovoljačke garde, Vojvode Stepe, Braće Gavrić, Račanske, Laze Kostića, Svetozara Ćorovića, Stefana Dečanskog i Trg đenerala Draže Mihailovića.

Na graničnom prelazu Rača u prethodna 24 časa registrovan je prelazak 77 vozila, dok je Pavlovića most prešlo jedno vozilo.

Na osnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije od 30. marta, gradski Štab je danas usvojio odluku kojom je od sutra dozvoljen rad Kvantaškoj pijaci u Bijeljini, uz obaveznu primjenu propisanih sanitarno-higijenskih mjera. Tržnica na veliko radiće u periodu od 07:00 do 15:00 časova.

Prema laboratorijskim analizama Zavoda za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo RS, epidemiološka situacija u Bijeljini je stabilna, a pored trenutno deset potvrđenih slučajeva, nema novozarženih virusom korona.

Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 605 osoba, što je za trideset i četiri manje nego juče, dok je u kućnom karantinu 116 lica. U karantinu Doma učenika i dalje se nalazi šest osoba pozitivnih na virus korona, koji imaju blagu kliničku sliku, a jedno lice pozitivno na kovid-19 je u kućnom karantinu.

Od sedam lica koja su smještena u bolnički karantin, jedno lice sa težim simptomima priključeno je na respirator.

Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, u karantinu OŠ „Vuk Karadžić" smješteno je 49 lica, i kapacitet ovog prostora od 50 ležajeva je gotovo popunjen. Zbog toga je karantin proširen za 30 kreveta u tri učionice ove škole. Na graničnom prelazu Rača, u tranzitnom karantinu, nalaze se tri osobe.

Broj zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj je 304, oporavile su se 35 osobe, a devet ljudi je umrlo od posljedica izazvanih virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA