Ugljevik: Opština poklonila školi 16 tablet računara

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas Srednjoškolski centar "Mihailo Petrović-Alas" za čije je učenike donirao 16 tablet računara za praćenje nastave na daljinu.

Ugljevik: Opština poklonila školi 16 tablet računara

Perić se sastao sa direktorom Stevom Benovićem i nakon sastanka istakao da ovim gestom opština Ugljevik daje skromnu pomoć ovakvom obliku nastave i obrazovanja djece koji je organizovan radi sprečavanja širenja virusa korona.

"Izašli smo im u susret, a na osnovu zahtjeva škole i učenika koji nisu u mogućnosti da imaju računare, a kako bi pratili nastavu na daljinu", rekao je Perić novinarima.

On je naglasio da je zdravlje ljudi najvažnije, kao i da se, osim toga, mora voditi računa o nastavi i obrazovanju djece.Direktor Škole Stevo Benović podsjetio je da je 23. marta počelo izvođenje nastave na daljinu, s obzirom da je vanredno stanje u Republici Srpskoj.

"Naši učenici su se suočili sa problemom da ne mogu da prate nastavu i na prijedlog profesora, u saradnji sa načelnikom Perićem, nabavili smo 16 tablet računara koje ćemo dati učinicima koji nemaju mogućnost te nabavke", rekao je Benović i zahvalio rukovodstvu opštine Ugljevik na podršci i razumijevanju.

Sastanku je prisustvovao i član Nadzornog školskog odbora Jovan Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA