Ukupno slučajeva
2719 (+5)
Preminuli
59 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Kvantaška pijaca otvorena od 7. aprila

Na osnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije od 30. marta, Gradski štab za vanredne situacije odlučio je da od sutra dozvoli rad Kvantaške pijace u Bijeljini. Tržnica na veliko će biti otvorena od 07:00 do 15:00 časova, uz obavezno poštovanje higijensko-sanitarnih mjera.

BIJELJINA

Prodavci i zaposleni u preduzeću AD „Grad", u okviru kojeg posluje Kvantaška pijaca, dužni su da tokom radnog vremena nose zaštitne maske i rukavice, kao i da drže međusobno rastojanje od najmanje pet metara.Iz rukovodstva AD „Grad" najavljuju da će, radi praćenja realizacije propisanih mjera, određeni broj zaposlenih biti preraspodijeljen, kako bi se mogao angažovati povećan broj redara na pijaci.

Oni će, takođe, kontrolisati ulaz i izlaz na kvantaškoj pijaci, da bi se spriječio istovremeni boravak velikog broja ljudi na ograničenom prostoru tržnice.

Radi poboljšanja higijenskih uslova, na pijaci će biti postavljene dodatne kante za otpatke, sredstva za pranje ruku i dovoljne količine papirnih ubrusa, a pored redovnog pranja vodom platoa tržnice, dezinfekciju prostora vršiće jednom sedmično preduzeće „Komunalac" AD.

Prva dezinfekcija prostora Kvantaške pijace izvršena je u noći između 4. i 5. aprila.