Šarović: Umjesto da preduzima najvažnije korake protiv pandemije, Savjet ministara BiH kao da ne postoji

Sto dana rada aktuelnog Savjeta ministara BiH prošlo je potpuno neprimjetno jer ovaj saziv ministarskog savjeta kao da i ne postoji – kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Šarović: Umjesto da preduzima najvažnije korake protiv pandemije, Savjet ministara BiH kao da ne postoji

„Za tako nešto uopšte nije kriva aktuelna pandemija korona virusa. Naprotiv, upravo bi ova situacija morala da bude jedan od razloga da ova važna institucija bude prethodnik u preduzimanju ključnih mjera za suzbijanje bolesti i obezbjeđenju važne podrške i pomoći iz svijeta" - pojasnio je Šarović i dodao:

„Ovako nemamo nijednog značajnog poteza na međunarodnom planu, nijednog prijatelja Bosne i Hercegovine, nijednog aviona sa medicinskom opremom i pomoći našim građanima, a predsjedavajući Savjeta ministara BiH kao da je nestao..."

Šarović je istakao da ne treba pandemiju optuživati ni za to što ova zemlja nema budžeta, što nemamo nijednog predloženog zakona od strane ovog Savjeta ministara BiH, što nema nikakvih ekonomskih reformi i planova a o nepostojanju bilo kakvog napretka BiH prema EU više niko i ne govori.

„EU i kandidatski status u ovom sazivu Savjeta ministara BiH, skoro da se i ne pominje. Uostalom, nisu se čestito ni sastali, možda u ova tri i po mjeseca samo u nekoliko navrata. Sto dana „rada" Savjeta ministara BiH i u njemu reprezentacije iz Republike Srpske, je naprosto za zaboraviti i zaslužuje najnižu ocjenu" - rekao je predsjednik SDS-a.

Šarović je istakao da nastavi li ovaj aktuelni Savjet ministara BiH ovim tempom „rada" i sa ovakvim unutrašnjim odnosima, rezultati će za ovu godinu biti katastrofalni po BiH, odnosno najgori od vremena formiranja ovog organa izvršne vlasti, a o posljedicama će se tek govoriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA