Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

"Trojeručica" donirala zaštitne maske Domu zdravlja Ugljevik

Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske "Trojeručica" danas je Domu zdravlja Ugljevik donirala 350 šivenih maski za zaštitu protiv virusa korona.

BIJELJINA
FOTO: Mladen Vasilić

Zaštitne maske su uručili protojerej-stavrofor Milan Topić i protonamjesnik Sreten Mićić zajedno sa članom "Trojeručice" Jelenom Đurić Spasojević.

"U proteklom periodu imali smo odličnu saradnju sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem i na tome smo mu neuzmjerno zahvalni', rekla je Spasojević.

Direktor ove zdravstvene ustanove Jugoslav Cvetković zahvalio je za donaciju i izrazio zadovoljstvo jer dolazi iz organizacije koja je pod okriljem Crkve, uz podsjećanje da je upravo ona vijekovima unazad najsnažnija podrška srpskom narodu.

"Maske ćemo upotrijebiti za zaštitu zdravstvenih radnika koji su neprestano na terenu i koji su izloženi riziku", rekao je Cvetković novinarima.

On je istakao da na području opštine Ugljevik nema zaraženih virusom korona, te epidemiološku situaciju ocijenio kao stabilnu.

"Pod epidemiološkim nadzorom nalazi se 46 lica od čega je pet lica u karantinu, a iz nadzora je izašlo 206 lica", naveo je Cvetković.