Obilježena krsna slava opštinske Boračke organizacije

Lomljenjem slavskog kolača i svečanim ručkom danas je u Bijeljini obilježena krsna slava opštinske Boračke organizacije - Sveta Tri Jerarha.

Obilježena krsna slava opštinske Boračke organizacije

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Zoran Miljanović istakao je da je će ove godine prioritet biti zapošljavanje što većeg broja djece poginulih boraca i invalida, kao i stambeno zbrinjavanje lica sa invaliditetom od prve do četvrte kategorije.

Miljanović je napomenuo da je od 20 000 demobilisanih boraca u Republici Srpskoj zaposleno samo deset odsto i naglasio da će se Boračka organizacija potruditi da broj zaposlenih iz ove kategorije bude veći.

Na svečanosti obilježavanja krsne slave, on je istakao da u zapošljavanju demobilisanih boraca najviše pomaže bijeljinsko preduzeće "Patriot".

Direktor preduzeća za zapošljavanje invalida "Patriot" Dušan Marković rekao je da zaposleni u ovom preduzeću obavljaju poslove naplate parkinga, komunalne, kao i poslove za druga pravna lica.

"U našem preduzeću trenutno je zaposleno 30 invalida, od kojih je 25 u stalnom radnom odnosu", naveo je Marković i dodao da se broj zaposlenih povećava i do 50, u zavisnosti od potreba.

Osim demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida, svečanosti su prisustvovali i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslav Milovanović i načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić, koji je rekao da je u ovoj godini iz opštinskog budžeta za boračku kategoriju planirano oko 900.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA