Opština spremna u slučaju novih poplava

Opština Bijeljina spremna je da u slučaju eventualno novih poplava reaguje pravovremeno, jer su svi neophodni poslovi u sistemu odbrane redovno održavani i urađeni, rekao je Srni načelnik opštine Mićo Mićić.

Opština spremna u slučaju novih poplava

"Ukoliko bi došlo do naglog otopljavanja i time otapanja velikih količina snijega, mi smo u potpunosti spremni za eventualne poplave u Semberiji", rekao je Mićić.

On je istakao da je Civilna zaštita spremna i da bi reagovala svim raspoloživim sredstvima, te naveo šta je sve opština uradila od decembra 2010. godine, kada su Semberiju zadesile katastrofalne poplave.

"Popravljen je i nasip na Topolovcu, utvrde obala na Drini uradila je Agencija za vode. Opština iuma obavezu da održava kanale širom Semberije, takozvane sisavce, i mi ih održavamo urednim i čistim", rekao je Mićić.

On je dodao da su svi kanali, koji su bili zatrpani drvećem, iskrčeni i pokošeni i sad imaju normalan protok. "Funkcionošu sve pumpne stanice", istakao je Mićić i dodao da je Civilna zaštita na poklon dobila jedan čamac.

On je podsjetio da je doneseni plan odbrane od poplava razrađen, te da je sa ovim planom i zajedno sa Civilnom zaštitom, opština spremna za slučaj novih poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA