Ukupno slučajeva
4218 (+9)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Postupak protiv medicinske sestre zbog bikinija ispod providnog zaštitnog odela

Ruska medicinska sestra u bolnici u Tuli, u centralnoj Rusiji, postala je preko noći internet senzacija, nakon što se na lokalnom mediju pojavila njena fotografija u providnom zaštitnom odelu, ispod kojeg je obučena samo u dvodelni kupaći kostim.

Zanimljivosti
FOTO: Twitter

Doduše, imala je i zaštitne naočare i rukavice, kako je i propisano, kada se radi o trenutnoj pandemiji Covid-19, izazvanoj koronavirusom.

Tulske novosti objavile su prve fotografiju pomenute sestre, koja u rukama nosi poslužavnik sa lekovima, namenjenim njenim pacijentima u regionalnoj bolnici za infektivne bolesti u Tuli, 193 kilometra južno od Moskve, prenosiRussia Today.

Kako je izvor koji je Tulskim novostima i prosledio fotografiju rekao, pacijentima, izgleda, nije zasmetala "neobična odeća", i nisu mogli da odole da ne bace pogled ili dva ka "smeloj" medicinskoj sestri.

No, sa druge strane, izgleda da sama sestra uopšte nije bila svesna svoje pojave.

Isti izvor je naveo da je mlada žena odlučila da se "razodene" jer joj je bilo veoma vruće ispod zaštitnog odela koje mora da nosi ceo dan, i nije uopšte shvatila da se ispod "sve vidi".

Njena fotografija se ubrzo našla na naslovnim stranama ruskih medija, što je privuklo pažnju i lokalnih medicinskih vlasti, između ostalih.

Regionalni ministar zdravlja ukorio je medicinsku sestru, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak, uz opasku da je prekršila pravila ponašanja.

"Zaposleni se podsećaju da moraju da se pridržavaju propisa o sanitarnoj odeći i pojavi", rekao je ministar.

Uprkos osudi ministra i dela javnosti, većina je stala na stranu medicinske sestre, šaljući joj podršku i pohvale. "Svaka joj čast! A zbog činjenice da rizikuje svoj život, niko joj ne zahvaljuje! A kada se radi o osudi, odmah ste tu!", napisala je jedna osoba.

Druga je, osuđujući bolničku upravu, komentarisala da je "odbacivanjem" viška odeće, sestra želela da se oseća udobnije kako bi pomogla svojim pacijentima, i da joj cilj nije bio da se pokazuje.

"Zašto ste svi tako zapeli?! Niko nije uzeo u obzir da se tako obukla zato što joj je bilo vruće!!! Devojka je dobro učinila jer je pokazala kako je nemoguće raditi u takvim uslovima!"

Prema podacima sa sajta worldometers.info, u Rusiji je do danas potvrđeno 308.705 slučajeva obolelih od koronavirusa, 2,972 osobe su umrle, a 85.392 su izlečene. Po ukupnom broju obolelih, Rusija se nalazi na drugom mestu, odmah posle SAD.